Transmisje na żywo stały się nową, przełomową granicą w świecie udostępniania treści. Transmisje na żywo pozwalają wielu osobom z całego świata łączyć się i oglądać wydarzenie w czasie rzeczywistym. W przeszłości możliwość łączenia się z dużą publicznością w czasie rzeczywistym była zarezerwowana tylko dla dużych marek i tych, którzy mieli pieniądze. Jednak ostatnio pojawiło się coraz więcej platform transmisji strumieniowej, umożliwiając coraz większej liczbie osób udział w transmisji na żywo przy niewielkim lub żadnym wysiłku. Ogólnie Millennial przetwarza większość treści z telefonów komórkowych i jest wielkim fanem transmisji na żywo.

Gotowanie łączy ludzi na wiele różnych sposobów. Proces przygotowywania żywności z czystych składników to koncepcja, która cieszy się od wielu lat, wiele osób jest pasjonatami i pasjonatami gotowania programów kulinarnych i coraz więcej osób jest nią zainteresowanych Transmisja Video Streaming jej ulubionych programów kulinarnych online. Rozwój nadawania na żywo otworzył nową granicę dla programów kulinarnych. Oto niektóre z zalet gotowania na żywo w mediach społecznościowych:

Buduj zaangażowanie w czasie rzeczywistym

Główną wadą podczas tworzenia i publikowania wideo jest fakt, że podczas jego odtwarzania zainteresowanie publiczne jest niewielkie lub nie ma go wcale. Naprawdę chodzi o tworzenie tego, co „MYŚLISZ” publiczności, publikowanie w Internecie i po prostu nadzieję, że to zrobi. Jednak przesyłanie strumieniowe sztuki kulinarnej w mediach społecznościowych ma tę zaletę, że umożliwia bezpośrednią interakcję z odbiorcami. Podczas większości pokazów kulinarnych transmitowanych na żywo zwykle jest miejsce na komentarze, w którym widzowie mogą robić obserwacje i posty podczas zajęć, w przeciwieństwie do przesyłania wideo online. Gdy umiejętności gotowania są transmitowane w Internecie, widzom oferuje się interaktywne doświadczenie, które nie tylko przetwarza film, ale także pomaga określić, w jaki sposób wideo jest tworzone.

Więcej uwagi

Umiejętności gotowania na żywo sprawiają, że widz jest w trybie pilnym. Szybkie spojrzenie i możesz przegapić ważny szczegół wspomniany przez szefa kuchni, trochę rozproszenia i możesz przegapić, kiedy szef kuchni wprowadzi swój „sekretny składnik”. Większość osób, które oglądają transmisje z gotowania na żywo, jest bardziej skoncentrowana i mniej rozprasza. Ułatwia to udostępnianie widowni informacji udostępnianych w filmie

monitorowanie w czasie rzeczywistym

Możesz monitorować aktywność na większości platform streamingowych. Zazwyczaj jest miejsce, w którym można uzyskać informacje o tym, ile osób ogląda ten transmisję na żywo w tym czasie i czy liczba widzów rośnie lub maleje. Jeśli jesteś Żywo transmisje z wydarzeń Możliwość monitorowania ruchów publiczności może pomóc uzyskać lepszy wgląd w zachowanie odbiorców.

Użyj na wielu platformach

Jeśli chciałbyś transmitować program na żywo na wielu kanałach jednocześnie kilka lat temu, musiałbyś za to zapłacić dużo pieniędzy. Wraz z pojawieniem się streamingu na żywo w mediach społecznościowych możesz teraz przesyłać strumieniowo swoje umiejętności kulinarne na wiele platform i dotrzeć do większej liczby osób niż w przypadku streamingu na jednej platformie.

Ogromnie wzrosła liczba szefów kuchni, szefów kuchni, a nawet zwykłych ludzi, którzy korzystają z mediów społecznościowych w celu wykazania swoich umiejętności gotowania. Korzyści są liczne i warte swojej ceny, aby dotrzeć do tak wielu osób.